Coucou pitkästä aikaa mes chéris!

 

 

Tuntuu niin oudolta ja nostalgiselta istahtaa läppärin ääreen näissä merkeissä. Ensimmäistä kertaa kirjoitan blogipostausta jossakin muualla kuin mun kymmenen neliön luukussa Lyonissa. Tuli pala kurkkuun. Tätä hetkeä oon tietoisestikin vältellyt (jopas dramaattista...), koska ikävä takaisin Lyoniin oli etenkin parin ensimmäisen viikon aikana niin kova, että blogin kirjoittaminen olisi tuntunut suolan sirottelulta avohaavoihin. Ja noh, on mulla ollut aika paljon parempaakin tekemistä rehellisesti ottaen, sanotaanko vaikka näin, että kun puoleen vuoteen ei ole nähnyt rakkaitaan niin kyllä sen ajan haluaa sitten pyhittää heidän näkemiselleen ja in real life -elämiseen koneella näpertelyn sijaan.

 

Ajattelin tässä viritellä viimeisiä Lyonia koskevia päivityksiä näin kevyen reilu parin kuukauden blogihiljaisuuden jälkeen. 19. toukokuuta oon näköjään viimeksi kirjoittanut tänne, siitä tuntuu olevan pieni ikuisuus. Yllätyin, kun kirjauduin juuri vuodatus.nettiin kahden kk tauon jälkeen, ja vieläkin, päivittäin, joku kolmisenkymmentä ihmistä käy lukemassa mun höpinöitä, hauskaa :D Tuntuu kieltämättä tosi kivalta!. Toivottavasti näistä kirjoituksista on ollut mahdollisimman monelle jotain hyötyä ja huvia! Mutta pikkuhiljaa alustuksesta asiaan. Ajattelin tehdä kaksi postausta, toisessa vaan koota Lyon-kuulumiset ja kuvat viimeisen kuukauden ajalta, jolloin en myöskään malttanut koneen ääressä juuri istua, kun oli viimeiset hetket käsillä mun ihanien vaihtoystävien kanssa. Toisessa postauksessa kerron enemmän kotiinpaluun herättämistä fiiliksistä ja käytännön asioista, joita on pitänyt (ja pitää edelleen) hoitaa vaihdon jälkeen. Voi olla että tokassa postauksessa pääsen jo mehustelemaan vähän tulevaisuuden näkymillä (jos istumalihaksisto kestää eli jaksan kirjoittaa), sillä meiksi ei kauaa Suomen kamaralla homehdu! Sain uuden upean tilaisuuden lähteä vaihtoon: Tällä kertaa lähden kokeilemaan miten siivet kantavat maailman toisella puolen, nimittäin Montréalissa, Kanadassa!!!!!! Mutta siitä lisää myöhemmin!

 

Vielä alustuksen alustuksena (kolmas kappale alustusta, hienoa!), että haluan viedä tän blogin Lyonin osalta päätökseen useammastakin syystä: a) Yliopisto maksaa mulle blogista pienen korvauksen vain, jos vaihtoblogiin on kirjoitettu tiettyjä asioita, ja niihin kuuluu kotiinpaluusta kertominen. b) Kuten sanottu, tulostan blogin itselleni muistoksi, ja liimailen kaikenmaailman lippulappuset, piletit ja krääsät sen sivuille. Siitä on muuten tulossa (ainakin mun mielikuvituksessa) kaunis ja mahtava eepos, jota selaillaan kyllästymiseen asti mun lastenlasten kanssa joka kerta, kun he tulevat mummolaansa kylään. c) Ajattelen, että henkisesti Lyon-aika pitää käsitellä ja fiilailla “loppuun”, ennen kuin siirrytään uusiin seikkailuihin, ja täsä kuvia katsellessa ja muistellessa asia hoituu varmaan kuin itsestään. (toim. huom. Argumentit a, b ja c ovat mainittu nurinkurisessa tärkeysjärjestyksessä.) Ja koska mulla on tapana rönsyillä (kuten taas tuli tehtyä) niin ehkä ilahdutan teitä sittenkin vielä useammalla kuin kahdella Lyon-postauksella, haha! Bisous bisous!!!

 
 

IMG_6572.jpg

Brentshkoin läksiäisissä syötiin perinteisesti Flam'sissa. Tehtiin Jushkan kanssa Brentille kuvakollaasi meidän Lyonin keväästä. Itku tuli useempaakin otteeseen, mutta kaikki hanat aukesivat baarin jälkeen klo 6 ja 7 välillä aamulla, jolloinka istuttiin Jutan sängyllä ja vaan itkettiin ja itkettiin yhdessä. Brent taisi olla ensimmäinen läheinen kaveri joka lähti. Jäähyväiset on PERSEESTÄ!!! Mutta onneks me nähdään tulevaisuudessa (luultavasti jo syksyllä Nykissä!!), mutta se ei paljon lohduttanut, koska ce sera jamais la même chose, it will be never the same.. :/ </3

 

 

Lol (ranskaksi = mdr eli mort de rire), huvittavaa, että edes ajattelin kahden postauksen riittävän, ottaen huomioon, että tehtiin tossa touko-kesäkuussa kaks reissua Ranskassa, toinen maailman söpöimmässä ja kauneimmassa pikkukaupungissa Annecyssä ja toinen ihanassa Etelä-Ranskassa. Siihen päälle kun vielä heittää muut lopunajan tunnelmat ja tekemiset niin voilà.. Tähän ekaan postaukseen koitan saada Annecy-kuvat ja siitä sitten harjoitukset jatkuu..

 

 

Sitten iloisempaan aiheeseen! Oltiin neljän tytön porukalla päiväretkellä Annecyssä, joka on vuoristojen ympäröimä pieni kaupunki Geneven tuntumassa. Menomatkalle hyödynnettiin kimppakyytipalvelua Bla Bla Caria, jolla päästiin mukavasti ja edullisesti perille. Aamuherätys oli kyllä tuskaa, sillä lähdin reissuun nimittäin vain neljän tunnin yöunilla, koska edelleisenä iltana oltiin huipussa mustalaisjazz musafestareilla, mutta väsymys ei kokemusta haitannut, rakastuin Annecyyn täydestä sydämestäni ja suunnittelen jo loma-asunnon hankkimista sieltä :DD. Mutta tosissaan, se on ehkä kaunein kaupunki, jossa olen käynyt. Annetaan kuvien kertoa loput:

IMG_6593.jpg

Jälleen kerran: Ranska, herkkupeppujen paratiiisi.

 

IMG_6600.jpg

Ma Jushka <3 <3

 

IMG_6610.jpg

 

IMG_6626.jpg

Rakastavaisten silta. Harkittiin polkuveneen vuokrausta, mutta aika meni muutenkin mukavasti niin ens kerralla sitten!

 

IMG_6637.jpg

Annecyn päänähtävyys.

 

IMG_6639.jpg

<3 Unkari-Suomi-Itävalta-Saksa -seura

 

IMG_6640.jpg

KAIKKI laukut, kengät yms. tässä kuvasta on suklaasta tehtyjä!!!!!

 

IMG_6652.jpg

Kattokaa nyt!!!!!!!!! Kyllä silmä ja sielu lepää <3!

 

IMG_6665.jpg

Nämä tytöt osaavat arvostaa kaunista designea ja hyvää ruokaa, siitä lisää Etelä-Ranska -postauksessa ;)

 

IMG_6661.jpg

 

IMG_6654.jpg

 

IMG_6656.jpg

 

IMG_6666.jpg

Jutta ja kallis, mutta h*elvetin epämukava tuoli :D. Jutan kanssa ei naurulle tule loppua :)

 

IMG_6667.jpg

Mieletöntä, kuinka paljon Ranskassa panostetaan putiikkien visuaaliseen näyttävyyteen ja esillepanoon! Vihaan "tästä voisi ottaa Suomessa oppia" -tyyppistä jauhantaa (silloin, kun se menee siihen, että kaikki on täällä huonommin kuin muualla, koska ei tod ole), mutta tälläistä ois oikeasti kiva nähdä vielä enemmän Suomessakin :).

 

IMG_6669.jpg

Ranskalainen palvelukulttuuri taas näytti parhaat puolensa: Venailtiin melkoisen hyvän aikaa safkoja, mikä herätti myös eräissä voimakkaita negatiivisia tunteita, mon ours a faim <3.

 

IMG_6674.jpg

Alettiin esittää nälän takia pyörtyileviä, jos se ois vaikka nopeuttanut palvelua. Mutta saatiin lopulta mahan täydeltä super makoisaa kolmen juuston fondueta, jossa oli jotain sieniä lisäksi.

 

IMG_6701.jpg

Mikkä maisemat!!!! Ja hauskaakin hauskempi kuvaustuokio :D

 

Seuraavaksi kaverin järkkärillä otettuja kuvia Annecystä:

IMG_6758.jpg

 

IMG_6759.jpg

Mistään muualta et saa kyllä näin rapeaa ja maukasta patonkia, MIKSI?!?!!?

 

IMG_6760.jpg

Mites ois jos pysyttäis kolme sekuntia nauramatta? Naah.

 

IMG_6765.jpg

 

Lopuksi vielä jazz-illan tunnelmia, ja näyte meidän eräästä lempiharrastuksesta eli patsaiden päälle kiipeilystä sekä niiden kanssa poseeraamisesta. Suihkulähteessä tai muissa vähän erikoisemmissa paikoissa on tullut lisäksi pulahdeltua, mutta kuvamateriaalia ei valitettavasti ole saatavilla, koska ensinnäkin kyseinen toiminta taitaa olla laitonta, ja toiseksi kukaan ei malttanut kuvata :D. Ei huolta, kukaan ei viettänyt yötään Lyonin putkassa (siis näistä syistä :D)..

IMG_6752.jpg

La naissance de l'homme ;)

 

Ihan mukavasti tässä vierähtikin aikaa kaikkia kuvia lisäillessä, mutta tavoite (joskin alkuperäisestä tavoitteesta uudelleenmuotoiltu) saavutettu: Annecyn reissu on nyt purkissa ja hyvä kirjoitusflow päällä. Skypetin myös tässa välissä juurikin vaihtokavereitten kanssa, ryhmäskypet rules! Vielä pitää koittaa riipiä aikaa blogin kirjoittamiselle, vaikka päivät ennen Montréaliin lähtöä alkavat käydä vähiin. Lähden Känädään siis 20. elokuuta ja palaan jouluksi kotio :)! 

 

Hyvää heinäkuuta, ja jes ei tullutkaan syysmyrskyä tälle sunnuntaille :)

 

Bisous bisous!! <3<3

 

<3: Niina