Kolmasosa Lyonin keväästä takana!! Mitä mitä, tuntuu et olisin ollut täällä vasta hetken.


Viime päivinä mua on riemastuttanut tieto siitä, että Lyonissa on mahdollista tilata VIINIÄ KOTIINKULJETUKSELLA!!!!! Ei voi olla hienompaa keksintöä. Täällä alkoholin myynti on kiellettyä kuulemma iltakymmenen jälkeen, mutta ei mitään hätää, jos punkkupullo jäi ostamatta tai se beaujolais hulahti kurkusta alas vähän arvioitua nopeammin, niin eikun viinitilausta kehiin. Tää niin menee testiin viimeistään ensi viikolla!


Riemun lisäksi viime päiviin on mahtunut raivon kyyneleitä. Kerroin aiemmin Lyonin Vélov-kaupunkipyörä systeemistä, joka on halpa ja kätevä tapa mm. välttää oman pyörän hankkimista, saada välillä vähän peppua ylös bussin penkistä ja säästää luontoa. Noh, kaikki ei ollutkaan niin ruusuista. Eilen ajattelin, että nappaampas tästä pyörän, ja ehdin koululle kerrankin ennen viime minuuttia, mutta ehei. Vélov-masiina väitti, että en voi ottaa pyörää lainaksi, koska mun käyttäjätili on velallinen! Soitin samantien Vélovin palvelunumeroon, ja sieltä vastattiin, että en ole asianmukaisesti palauttanut edellistä pyörää, joten joudun maksamaan korvausta 35 euroa!!! Heidän mukaansa ed. pyörä oli ollut minulla käytössä 13 tuntia todellisen puolen tunnin sijaan. Itkin ja kiristelin hampaita nyt siis pyöräilyn sijasta kävellessäni kouluun, mutta pikku hiljaa opiskelijatovereiden viisaiden ja myötätuntoisten sanojen myötä rauhoituin, ja tajusin, että voin tehdä reklamaation. Nyt vastausta odotellessa.


Pyöräjupakasta huolimatta fiilikset on tosi korkealla: mun rakas tulee tänne huomenna jee<3!!!!! Mukanaan kreisi Suomi-paketti, joka sisältää tietysti Salmaria, Minttuviinaa ja Fazerin herkkuja maistatettavaksi kavereille. Ja soijarouhetta, jolla pääsen piristämään aamupaloja. Tätä postausta kirjoitellessa kuuntelin mun parhaalta kaverilta saamaani suomiräppisoittolistaa, ja tuli ihan Himos-kesä ja juhannukset mieleen<3 Tähän asti olen välttänyt kuuntelemasta suomimusaa ja etenki tiettyjä biisejä, koska muutenkin liikutun musiikista niin helposti, mutta eipä se ole vaarallista, jos muutaman kyyneleen tirauttaa silloin tällöin.


Päätin, että tuun hyvin todennäköisesti juhannukseksi Suomeen! Mulla on paluulento vasta 30.6, mutta juhannus on tänä vuonna niin aikaisin, että halutessani voin vielä palata reilu viikoksi Lyoniin. Mutta Suomi-fiilistelyt sikseen! Odotan innolla Lyonin kevättä ja kesää, ja vaikka tässä vähän haikeilenkin niin en olisi valmis palaamaan vielä kotiin!


Back to business! Eli kouluhommien pariin! (Ps. L’Idolen lukeminen alkaa sujua!! Vaikka hurjat välttämisdefenssit ovatkin yhä päällä, esim. tämä blogikirjoitus syntyi “luovalla opiskelutauolla”)


Bisous!


<3: NiinaPPS. Postaus ilman kuvaa tuntui oudolta, niin tässä nyt sitten kuva Marseillesin satamasta.
IMG_3901.jpg