Huh, väsyttääpä paljon. Tää päivä on mennyt ravatessa ympäriinsä. Ensin haettiin toimistolta opiskelijakortit, sitten oli kolme tuntia PRUNE-kielikurssia, sitten parin-kolmen tunnin infopläjäys (jossa meni täysin hermot, ku eka tunti käytettiin jonkun leikkimielisen tehtävän tekoon! Ei oltu todellakaan sillä tuulella, kun kaikki kurssi-ilmoittautumiset painaa päälle ja kukaan ei tiedä mistään mitään. Lopulta naurettiin vaan tilanteen ja sen tehtävän absurdiudelle. Infon pitäjä oli kyllä symppis ja tehtävä ei ollut ihan niin turhanpäiväinen kuin annoin ymmärtää, mutta pinna oli aika kireellä ja mielessä 100 TÄRKEÄÄ kysymystä niin kaikki ylimääräinen tuntui ajanhukkaamiselta) ja sit kotiin äkkiä lähettämään sähköposteja opettajille ja tekemään huomista suullista esitystä (exposé oral). HUH.

Näiden systeemit on täällä kyllä hiukka erilaiset kuin Suomessa. Voin sanoa, että rakastan Weboodia ja sitä, kun saa klikata kurssi-ilmoittautumisen auettua “Ilmoittaudun”-buttonia, ja luottaa siihen, että kurssin aikataulu on todellakin sitä, mitä on ilmoitettu netissä ja ja… Koska täällä ei mee mikään noin iisisti! :D


Nukuin aika vähän viime yönä, kun innostuin vielä myöhään illalla laittaa ruokaa ostettuani vihdoin pannun ja kattilan ja muita tykötarpeita. Näiden lisäks oli pakko vähän testata uusia tiskihanskoja ja rättiä yms. jännää ja siivota vielä vähän lisää. Kirjoittelen lähiaikoina ainakin kurssivalinnoista, vegaaniudesta ja treenaamisesta täällä. Jossain vaiheessa olis hyvä varmaan kertoa hakuprosessista, etenkin koska se ei mennyt ihan käsikirjan mukaan, mutta silti täällä ollaan. Niin ja lauantain ranskisbileissä kävin ihan sairaan mielenkiintoisen keskustelun siitä, mitä ranskalaiset ajattelee uskollisuudesta/uskottomuudesta, siitäkin lisää myöhemmin!! :D


Alla vähän kuvia viime päivistä!


Ciao!


<3: NiinaIMG_3615.jpg

Pizzalla vaihtarikavereitten kanssa. 


IMG_3629.jpg

Shopping!! Tässä kaks mun kaveria, joiden kanssa oon hengaillu eniten :)


IMG_3634.jpgIMG_3639.jpg

Loppiaisperinteenä täällä on piilottaa pieni ukko makeaan torttuun (vrt. joulupuuro & manteli), ja onnekas löytäjä on illan kuningas/kuningatar. Se oon oikeesti mä :D, mutta lainasin kruunuani jostain syystä just kuvan ottamishetkellä. 


IMG_3644.jpg

Queen of the night XDDD


IMG_3651.jpg

Kiivettiin Fourvieren kukkulalle katsomaan basilikaa ja miniEiffel-tornia. Ja näitä maisemia.IMG_3654.jpg

Vähän vielä väsyttää lauantain jäljiltä :DD. Aussitytöt ja mä.


IMG_3667.jpg

Jjjeee kaurahiutaleita!! :) Cafferour Confluence on mun lähin iso supermarketti, sieltä löyty oikeestaan kaikki tarvittava. Auchanissa tosin on vielä parempi valikoima. Sieltä löytyi ainakin Pariisissa mm. Lapin Kultaa (vai olikse Karhua, mutta anyways)!


IMG_3670.jpg

Eilinen infotilaisuus kaikille 300 vaihtarille. Luulen, että oon ainoo suomalainen :D Oon oikeesti aika varma siitä, kukaan ei näyttäny suomaiselta eikä myöskään toisessa pienemmässä infossa kukaan ollu suomalainen. Tarvii vähän lisää otosta. Eipähän tuu mentyä ainakaa mihinkään suomiklikkiin.


IMG_3669.jpg

Info oli isossa amfiteatterissa. Yliopiston tähän mennessä hienoin sali. Oon kuullu, että Lyon 2 on Ranskan tai Lyonin (ehkä Lyonin?) köyhin yliopisto ja sen tavallaan huomaa. Tilat on upeita ulkoseiniä ja puutarhoja lukuunottamatta aika vaatimattomat eikä mitenkään kovin edistykselliset, mutta ei se mua oo yhtään haitannu. En varmaan ois ajatellut koko asiaa ellen ois kuullut tota etukäteen kaverilta.


IMG_3671.jpg

Infoselfie. Tuli kiva fiilis siitä, et tuntee jo paljon ihmisiä etukäteen, ennen kuin yliopisto kunnolla alkaa. Täällä infossa suurin osa näki toisensa ekaa kertaa.


IMG_3681.jpg

Tää on viimeinen kuva mitä hetkeen postaan mun ikkunamaisemista (ehkä), mut se näkymä on vaa niin mahtava!! kaikki auringonnousut ja -laskut ja koko kaupunki: Yliopistot, Eiffel-torni, basilika.. Tässä kuvassa kaks jälkimmäistä.