Terkkuja Italiasta :)!

 

Nyt on viikon talviloma vietetty ja huomenna taas paluu koulunpenkille. Tänään nukuin aamukuudesta iltapäiväkolmeen saakka, koska vika yö vietettiin Torino - Lyon bussissa, ja unet jäi aika vähäisiksi :D. Mutta siis tehtiin neljän hengen tyttöporukalla (kaksi suomalaista, brassi ja meksikolainen) 8 päivän reissu Italiaan ja Geneveen: Geneve (Sveitsi) - Rooma & Vatikaani - Firenze - Genova - Torino. Reitti kulki Geneven kautta, koska sieltä sai vain viidelläkympillä lennot Roomaan. Olin varustautunut reissuun vain kevyellä kevättakilla, koska säätiedotus näytti etukäteen +15-17 astetta lähes kaikissa kaupungeissa. Loppujen lopuksi ainoastaan Roomassa oli yhtenä päivänä +18 astetta, muuten saatiin palella aika huolella :D. Reissattiin kaupunkien välillä junalla lukuunottamatta lentoa Roomaan ja bussikyytiä Lyoniin.

 

Genevessä vietettiin vain yksi päivä, joka oli kyllä ihan tarpeeksi, koska kaupunki on ihan naurettavan kallis!! Kaunis kylläkin, mutta ei sytyttänyt mua mitenkään erityisesti. Kivoimmat nähtävyydet olivat järven ranta ja 140 metriä korkea vesisuihku “Jet d'Eau”, joka on Geneven merkittävin turistimagneetti. Rullailtiin ja kannettiin meidän pakaaseja mukana ton päivän ajan, mikä sujui ihan suht hyvin, vaikka lopuksi alkoikin vähän rasittaa.

 

 

 

IMG_4469.jpg

Taustalla Jet d'Eau.

 

 

IMG_4443.jpg

Esimerkki naurettavan kalliista menusta. Yksi lätty/kreppi hillolla maksaa 7,50!! Normaalisti tollaisen saa eurolla-parilla. Suolaiset krepit maksoivat sitten jo 15-19 euroa :DD.

 

Roomassa oltiin kaksi yötä. Roomassa olin käynyt jo syksyllä 2013, mutta oli kiva palata, koska kaupungista jäi jo ekalla kerralla hyvät vibat. Käytiin ilmaisella kävelykierroksella (googleta Free Walking Tour Rome/Florence/Helsinki/NY/Lyon/mikä vaan iso kaupunki), joka oli mielenkiintoinen (joskaan ei yhtä hyvä kuin Firenzen kierros tai aiemmat kierrokset, joihin olen osallistunut muissa kaupungeissa). Oli jännää miettiä, että Roomassa on yhä edelleen useita hyvässä kunnossa olevia rakennelmia, jotka on rakennettu jo kauan ennen ajanlaskun alkua, esimerkiksi alkuperäinen Pantheonin temppeli jo vuonna 27 eaa. Nykyinen temppeli on ollut paikallaan vuodesta 120 lähtien, aika huikeeta.

 

 

IMG_4505.jpg

Rooma.

 

 

IMG_4511.jpg

Pantheon.

 

 

IMG_4519.jpg

Vatikaanin huudeilla.

 

 

IMG_4529.jpg

Hyvät periaatteet, arvostan ;D.

 

 

IMG_4550.jpg

Colosseum yövalaistuksessa.

 

 

IMG_4589.jpg

Forum Romanum.

 

 

Seuraava kohde oli Firenze, Italian Toscanan alueen pääkaupunki, jossa vietettiin kolme yötä. Ekana päivänä käytiin vierailulla kahdella viinitilalla, joista toinen oli ihan pieni perheyritys ja toinen kahdeksan hengen pyörittämä tila. Oli ihanaa nähdä Toscanan maaseutua, joka on just niin kaunista kuin parhaimmissa kuvissa, ja viininmaistelu oli hauskaa :D!! Seuraavana iltapäivänä otettiin taas ilmainen kävelykierros, joka tällä kertaa täytti odotukset. Opas kertoili mielenkiintoisia juttuja Firenzen historiasta, erityisesti Medicien hallitsija suvusta, ja tarinoista jokainen tuntui päättyvän siihen, että joku murhataan :D. Oppaan sanoin: Florence on täynnä perheiden eli mafian historiaa. Florence nousi näistä kaupungeista mun ehdottomaksi suosikiksi Genovan lisäksi. Se on juuri sopivan kokoinen, että ei tarvitse käyttää julkista liikennettä, jos ei halua, mikä on mun mielestä iso plussa noin lyhyellä reissulla. Ainiin! Gelato, eli italialainen jätski on kotoisin Firenzestä! Maistettiin sitä ihan alkuperäistä makua, jossa oli ihan vaan muutama ainesosa: mascarpone-juustoa, kermaa ja muistaakseni sokeria. Firenzessä opittiin myös, että hostellin määritelmään ei aina kuulukaan automaattisesti keittiö :D!! Oltiin ostettu pastatarvikkeet, että voitaisiin kokata hostellilla, mutta perillä paljastuikin, että hostellilla olikin vain ravintola (josta sai aika kämäisiä pitsoja) eikä lainkaan keittiötä. Saatiin käytettyä luovasti lähes kaikki ruokatarvikkeet, myös jääkaappituotteet, sillä meidän ranskalainen parveke toimi kylmän sään ansiosta hyvänä jääkaappina. Hostellilla oli myös uima-allas ja kaksi saunaa<3 (turkkilainen ja perinteinen sauna, jossa oli vaan 57 astetta :DD), joita hyödynnettiin yhtenä iltana. Oli kyllä ihanaa päästä pitkästä aikaa saunaan. Huvittavaa millaisia käsityksiä muun maalaisilla oli saunomisesta ja uimisesta. Toiset olivat vakaasti sitä mieltä, että noin kuumassa kuolee ja eräs argentiinalainen tuttavuus kertoi iloisena, että hän käy ensin saunassa ja sitten uima-altaassa puhdistautumassa hiestä..! Ei ihan näin.

 

 

IMG_4625.jpg

Kuvia viinitiloilta.

 

 

IMG_4665.jpg

 

 

 

IMG_4634.jpg

 

 

 

IMG_4689.jpg

 

 

 

IMG_4646.jpg

 

 

 

IMG_4658.jpg

 

 

 

IMG_4763.jpg

 

 

 

IMG_4776.jpg

Kaunein kirkko, jonka olen nähnyt!!

 

Toinen mun lemppari kohde oli Genova, Italian rannikolla oleva n. 600 000 asukkaan kaupunki, jossa oltiin valitettavasti vain yksi yö. Kaupunki on palatsiarkkitehtuurinsa vuoksi Unescon maailmanperintökohde. Genovassa on Italian suurin ja Välimeren toisiksi suurin satama (Marseillesissa on suurin).Genovan historia oli ainakin yhtä jännä kuin Firenzen!! Lauttamatkalla paikallinen herra intoutui pitämään meille esitelmän kaupungin historiasta:  Mm. merirosvot ja espanjalaiset ryöstelivät muinoin kaupunkia, jolloin paikallinen väestö pakeni kaupunkia ympäröivien kukkuloiden taakse. “Oppaan” mukaan Genovasta lähti liikkeelle myös musta surma (googletin ja paikkansa pitää). Ehkä siisteintä kaupungissa olivat mafiosoperheiden järkyttävän krumeluurit palatsit!! Vierailtiin niistä kolmessa (Palazo Rosso, Bianco ja Tursi), joista ehdottomasti hienoin ja vaikuttavin oli Palazo Rosso. Kaupunki oli muutenkin todella kaunis, diggasin paljon satamasta ja vanhasta kaupungista. Suosittelen lämpimästi! Hassua kyllä, mun kavereiden italialaiset frendit olivat yksi toisensa perään kyselleet että miksi ihmeessä mennään Genovaan, eikä kukaan suositellut sitä meille :D. Ei keksitty kyllä mitään syytä miksi näin.

 

 

IMG_4790.jpg

Genovan satamassa vanha 8,2 miljoonan euron (!!) piraattilaiva, joka on rakennettu Roman Polanskin Pirates (1986) leffaa varten.

 

 

IMG_4932.jpg

Lauttareissu Genovassa.

 

 

IMG_4809.jpg

Genovan satama mereltäpäin kuvattuna.

 

 

IMG_4818.jpg

 

 

 

IMG_4848.jpg

Palazo Rosso.

 

 

IMG_4853.jpg

 

 

 

IMG_4870.jpg

Palazo Rosson katolla.

 

 

IMG_4881.jpg

Palazo Rosson sisäpuutarha.

 

 

IMG_4883.jpg

 

 

 

IMG_4894.jpg

 

 

Viimeinen päivä vietettiin Torinossa, joka oli selvästi taas suurempi kaupunki. Kaikki oli aika väsyneitä, ja koko päivän satoi vettä, joten uhrattiin enemmän aikaa shoppailulle ja muille sisätila-aktiviteeteille. Torino oli mun mielestä vähän tylsä: Rakennukset olivat hienoja ja kävelykadut kauniisti kivettyjä ja katettuja useiden kilometrien matkalta, mutta kaupungin asemakaava oli täysin ruudukkomainen, helppo suunnistaa, mutta tekee mestan jotenkin liian kliinisen näköiseksi. Voi olla, että sade, väsymys ja flunssa vaikuttivat mun fiilikseen Torinosta, mutta musta siellä ei ollut oikein muuta erikoista kuin siisti elokuvamuseo, jossa käytiin.  

 

 

IMG_4931.jpg

Leffamuseossa. Lumièren herran ennustus meni vähän pieleen.

 

Matkan päätteeksi otettiin keskiyöllä bussi Torinosta Lyoniin, jossa oltiin perillä aamuviideltä. Tuntui jo tosi kivalta palata kotiin! Etenkin tän reissun jälkeen tuntuu luonnolliselta ajatella, että Lyon on nyt mun koti, vaikkakin väliaikainen. Oli ihana päästä nukkumaan omaan aivan liian kapeaan sänkyyn, ja odotan jo innolla, että pääsen Carrefouriin shoppaamaan ja sen jälkeen kokkaamaan jotain ihan muuta kuin pizzaa tai pastaa :D. Söin muuten elämäni parhaimmat pastat tuolla! Ne on aivan eri luokkaa, kuin kaupasta ostettavat kuiva- tai tuorepastat, mutta haksahdettiin mekin pari kertaa syömään turistimestaan, jossa pasta ei ollut tuoretta nähnytkään..

 

Nyt voisin koittaa rääpiä jotain ruokaa kasaan niistä jämistä, joita mulla on jääkaapissa ja siirtyä hitaan kidutuksen pariin eli lukemaan L’Idolea (oon jossain sivulla 40/216 ja voin sanoa että ymmärrän noin 20 % siitä mitä kirjassa lukee.. -> tentti tulee olemaan varsinainen menestys!).

 

Buena notte! :)


<3: Niina

 

 

IMG_4406.jpg

Lopuksi kuvia viikon takaiselta lenkiltä! :) Yritin juosta, mutta jalka ei kestänyt rasitusta kuin 5-10 min, niin sitten vaan kävelin ympäriinsä  :) Alunperinhän olin menossa vaan kuntosalille, jonka piti olla auki 16-21. Olin oven takana klo 17, mutta paikalla ei ollut ketään ja ovet kiinni. Kävin kysymässä sihteereiltä mistäs nyt tuulee, mutta he eivät osanneet auttaa, ja päätin kokeilla josko pystyisin tekemään sen sijaan juoksulenkin. Reilu tunnin reippailun jälkeen, mulla oli sellainen kutina, et sali saattais olla auki ja kuinkas ollakaan, se oli! :D Ihme hommailua. Mutta sen ansiosta löysin kivan puiston vain vartin kävelymatkan päästä mun residenssistä.

 

 

 

IMG_4415.jpg

 

 

 

IMG_4416.jpg