Salut!


Viime viikonloppuna vietin synttäreitä ensin perjantaina piknikin merkeissä joen rannalla, ja lauantaina mun luona kävi pari kaveria rääppiäisissä, minkä jälkeen mentiin vielä syömään ravintolaan. Oli kyllä ihana viikonloppu: Sain sydäntälämmittäviä synttärionnitteluja ja -lahjoja, sekä “Paljon onnea vaan” -laulutoivotuksia monella eri kielellä, myös suomeksi<3 (voin sanoa, että kun saksalainen laulaa “Paljon onnea vaan” se kuulostaa ihan siltä kuin hyvin humaltunut suomalainen yrittäisi samaa)!!! Kelit hellivät piknikpäivänä ja lauantaina nähtiin upea tuplasateenkaari!! Täällä on ihan kuin Suomen kesä: Ainakin kolme viikkoa oli pelkkää hellettä 25-28 astetta, ja nyt muutaman päivän ajaksi tipahti 17-19 asteeseen, mutta helpottuneena katsoin, että parin päivän päästä helteet taas jatkuu :)!Synttärimeininkejä:syndet1.jpg

IMG_6155.jpgsyndet2.jpg

Niina 14 vee.


IMG_6199.jpg

<3<3


Ja kohta on vappu! Mutta täällä se ei ole kuulemma ollenkaan opiskelijajuhla tai edes nuorten juhla, vaan perinteenä on tout simplement  järjestää mielenosoitus :DD! Niiin ranskalaista!! Tänään oltiin yhden kaverin jäähyväispiknikillä joella, huomenna varmaan jazz-festivaaleille ja viikonloppuna ajattelin vaan relata, urheilla paljon ja sunnuntaina lukea tentteihin. Tekis mieli tehdä joku pikku reissu ehkä, mutta toisaalta on kyllä kertynyt vuosisadan univelat synttäriviikonlopusta, ja sen jälkeenkin oon syystä jos toisesta nukkunut huonosti/liian vähän, joten rauhallinen Lyon viikonloppu vois olla ihan poikaa.Kaunis Lyon:IMG_6145.jpgIMG_6192.jpg


Mulla on enää kaksi psykan tenttiä jäljellä, ja niiden suhteen on aika itsevarma olo. Saan ottaa kokeeseen sanakirjan mukaan, ja toinen opettajista lupasi, ettei laita liian pitkää tekstiä meille luettavaksi mun takia, tosi ystävällistä!! Tenttien tekoaika on täällä ollut varsin lyhyt, useimmissa tenteissä vain 1h30min, eli saa kirjoittaa ihan hiki hatussa. Lisäksi kuulakärkikynällä kirjoittaminen tuottaa vaikeuksia, koska oon tottunut, että voi korjata ja kumittaa tekstiä paljon. Tentit arvostellaan asteikolla 0-20 pistettä, joista 0 on huonoin, 9 on hylätty, 10:llä pääsee läpi ja 20 on paras arvosana. Suomessa on ihan normaalia saada kursseista 5 eli paras arvosana, mutta täällä en ole koskaan kuullut, että kukaan (vaihtari tai ranskalainen) olisi saanut täysiä pisteitä tai 19 pistettä. Sen sijaan ranskalaisten keskuudessa on tosi yleistä saada hylsy tai vain 10-12 pistettä, mihin ollaan tosi tyytyväisiä. Mun arvosanat ovat olleet pääasiassa tosi hyviä >15p, mistä olen ollut iloisesti yllättynyt, saatiin jopa eräästä suullisesta esitelmästä 18 pistettä, ja muutamista kirjoitustehtävistä 17 pistettä!
IMG_6203.jpg

Tenttiviinillä.


Yksi ranskan kurssi on tuottanut vaikeuksia, sillä saatiin meidän esitelmästä vain 8 pistettä, koska kolmasosa esitelmästä ei ollut proffan mielestään tarpeeksi KIINNOSTAVA ja Power Pointissa oli kielioppivirheitä (nämä olivat siis ainoat perusteet saada hylsy puolen tunnin mittaisesta esitelmästä, onko ehkä hieman liioittelua...). Onneksi esitelmä on vain puolet arvosanasta ja tenttiarvosanalla 12 voi päästä vielä kurssista läpi. Tenttejä on mahdollista uusia uusintakoeviikolla (joka on kesäkuun puolivälissä), mutta olen jo silloin Suomessa, eli ainoaksi vaihtoehdoksi jää tehdä suullinen koe skypessä (!) opettajan kanssa, mikä tuntuu mun kohdalla erittäin todennäköiseltä, sillä vaikka mulla oli hyvin kaikki faktat ja tieto hallussa tentissä, oli taas niin vähän aikaa kirjoittaa, eli voi olla että saan hylsyn sen takia, että kirjoitin niin huonoa ranskaa.


Tänään mulla oli VIIMEINEN LUENTO!!! Sitten enää ne tentit ja tää on ohi, ihan epätodellista. Mutta vähän vielä kursseista: Kaikilla ranskan kursseilla käsiteltiin aina ajankohtaisia, yhteiskunnallisia, poliittisia ym. asioita, ja kielioppia ei ollut juuri lainkaan. Tykkäsin kursseista, koska ne olivat niin yleissivistäviä. Tavallisesti Suomessa psykan opiskelun ja töiden ohella on aika vähän aikaa seurata aktiivisesti maailman tapahtumia tai lukea kaunokirjallisuutta jne., ja yksi mun toive olikin, että vaihdossa siihen löytyisi enemmän aikaa. Voin sanoa että tämän kevään jälkeen tunnen paremmin ranskalaisen yhteiskuntasysteemin kuin suomalaisen (asia pitänee korjata kun palaan takaisin)!  • SLM-kielikurssiin kuului kaksi varsinaista tenttiä, jotka tehtiin luokassa, ja se lisäksi useita kotona tehtäviä eri tyyppisiä akateemisia kirjoitustehtäviä kuten essee, tiivistelmä jne. plus kaksi suullista esitelmää (5 min ja 30 min) ja yksi luettava romaani. Tämä kurssi oli huipputyöläs ja raskas, joka keskiviikkoaamu 8h-12h, mutta uskoisin, että sen ansiosta kielitaito on kehittynyt paljon.

  • Langue & Culture Francaises -kurssi oli ihan mun favorite!! Kurssilla luettiin kaksi romaania, keskusteltiin paljon ryhmissä, tehtiin yksi kymmenen minuutin esitelmä ja lopputentti, joka sisälsi kysymyksiä luetuista kirjoista. Ja proffa piti meille juhlat vikalla tunnilla<3!

  • Civilisation Francaise -kurssilla oli yksi pitkä puolen tunnin esitelmä ryhmässä ja lopputentti, eikä kovin paljon läksyjä. Tekis mieli sanoa tästä kurssista vaikka mitä, mutta enpäs sano, tai no aiheet olivat tosi mielenkiintoisia, muuten en suosittele missään tapauksessa.

  • Vaikeat psykopatologiat -kurssilla oli jokaisella tunnilla ryhmissä 1h45min esitelmä tapaustutkimuksesta (puolet arvosanasta) ja toukokuussa lopputentti, joka on jokin jo käsitellyistä caseistä, ja sitä pitää sitten analysoida psykoanalyyttisestä näkökulmasta.

  • Varhaiset psykopatologiat -kurssilla meillä oli AK1-tyyppisiä psykoterapia/psykologin vastaanotto -harjoitteita vauva-vanhempi-terapiassa (jotka olivat tosi hyödyllisiä!!). Valmisteltiin ryhmässä vastaanottotilanne, josta pitää lisäksi palauttaa 2-10 sivun mittainen analyysi + dialogi. Kurssin arvosana koostuu 50:50 esitelmästä + analyysistä ja lopputentistä, jossa annetaan analysoitavaksi/diagnosoitavaksi dialogi/tapaustutkimus.

Ollaan luettu tentteihin mun naapurin kanssa puistoissa, mikä on toiminut tosi hyvin ja muutenkin kertailtu yhdessä. En välitä hirveästi yliopiston kirjaston tiloista, sillä siellä ei ikinä toimi wifi ja ne menevät aikaisin kiinni, eli aika nihkeetä tehdä mitään kouluhommia. Mulla on myös jättikokoinen kirjoituspöytä kotona ja tosi valoisa huone, niin täällä olen viihtynyt parhaiten.
IMG_6127.jpg

Meidän takapihalla tenttiin pänttäystä.


Tuli mieleen, että Suomesta kaipaan terveellisiä elämäntapoja!! En kaipaa välillä vähän turhan tiukkapipoiseksikin mennyttä treenaamista/syömistä, mutta kaipaan sitä, että ei tarvitse nukkua päikkäreitä, koska on nukkunut riittävästi yöllä. Ja en halua syödä enää yhtään patonkia ja juustoa tai pastaa tai pizzaa!!!!! IKINÄ :DD! Kaipaan myös kuntosalia, joka on auki ihmisten aikaan eikä vain noin kymmenen tuntia viikossa.
IMG_6139.jpg

Rhonen rannalla, terassi oli niin täynnä, että istuttiin aluksi joenpenkalla :DIMG_6140.jpg

Tässä kaikki paheet: patonki, juusto ja viini, oi pyhä ranskalaisuus!


Muuten oon kyllä iloinen siitä, että täällä on muistanut enemmän relata kuin suorittaa. Toki tää on aivan luksusmahdollisuus, koska koulun ohella ei tarvitse käydä töissä, toisin kuin tod.näk. taas Helsingissä, ja lisäksi saan vaihtoon paljon rahoitusta yliopistolta ja valtiolta. Haaveilen siitä, että kun palaan, niin opiskelisin oikeasti täyspäiväisesti, ottaisin vaikka kaikki AK2-kurssit (psykologin ammattikäytäntö) samaan aikaan ja monimuuttuja-kurssin siihen päälle, enkä kävisi töissä kuin lomilla. Ei tarttis hajota niin moneen paikkaan, vaikka toisaalta oon kyllä tykännyt olla kaikissa mun töissä älyttömästi, ja se on mukavan erilaista kuin koulu. Mutta saa nähdä, mm. tulevan asunnon vuokra vaikuttaa asiaan huomattavasti :D.
IMG_6234.jpg


Tälläisiä maisemia saatiin ihailla viime lauantaina!
Pitkästä aikaa ehdin rauhassa kirjoittaa, ja univelasta huolimatta tai sen ansiosta juttua riittäisi vaikka kuinka, mutta en oo vielä tänään syönyt kunnolla, eli myöhäisdinnerinlaittoon!


Hyvää yötä!


<3: Niina