Montréalissa on ensimmäinen syksyinen päivä, aamulla "vain" 17 astetta ja sataa, niin päätin kääriytyä vilttiin ja muistella Etelä-Ranskan lämpöä. Heh tosiaan HIEMAN jälkijunassa kirjoittelen näitä Lyonin vikoja postauksia.

Lähdettiin siis kolmihenkisellä tyttöporukalla Etelä-Ranskaan: Montpellieriin, Marseillesiin, Aix-en-Provenceen ja Calanquesin pikkukaupunkiin Cassikseen.

Kokeiltiin kaikille uusia/uudehkoja matkustamisen muotoja: sohvasurffausta eli couchsurfingia, Airbnb:tä ja Bla Bla Caria (kimppa-autoa).


MONTPELLIER:


IMG_6884.jpg

Näkymät meidän couchsurfing-kämpästä. Meillä kävi mieletön tuuri majoittajien suhteen! Majoituttiin siis kahden ranskalaisen pojan luona, jotka olivat todella vieraanvaraisia. Kierrettiin yhdessä kaupungilla, kokattiin ja vietettiin iltaa. Kaikille meille oli eka CS (=couchsurfing) kokemus majoittuvan osapuolen roolissa, ja oli kyllä ihan super!


IMG_6889.jpg

Toisena päivänä pojat vei meidät kaanoottiretkelle! Reissu oli aivan unohtumaton: mm. meidän kanoottiin hyppäsi jättiläisrupikonna, minkä seurauksena mun melojapartneri päätti keventää meidän venettä hyppäämällä itse putoukseen. Tarvittiin mun kylmiä hermoja poistamaan kauhistunut konna meidän kanootista :D Lisäksi reitin varrella oli pieniä koskia, joita laskettiin enemmän tai vähemmän kauhuissamme ja kirkuen, mutta hauskaa oli, ja rupikonnaedisodia lukuunottamatta kukaan ei tippunut kanootista.


IMG_6891.jpg

Sitten otettiin vähän chillimmin: evästauko rupikonnan ja koskenlaskun jälkeen. Olen edelleen (tätä postausta kirjoittaessani eli syyskuussa) yhteydessä toiseen meitä majoittaneeseen poikaan, ja todennäköisesti tulee vielä nähtyä tässä elämässä. Hyvä esimerkki siitä, että sohvasurffaus ei tarkoita pelkästään ilmaista yösijaa vaan sen lisäksi tutustumista uusiin kiinnostaviin tyyppeihin.


MARSEILLE:


IMG_6905.jpg

Majoituttiin Airbnb:n kautta ihanan hienostuneen vanhemman rouvan luona, joka piti meistä äidillistä huolta. Tässä kuvassa meidän majoittajarouvan kaunis koti! Viihdyttiin erittäin hyvin!


IMG_6907.jpgIMG_6909.jpg

Meidän huone.


IMG_6951.jpg

Kokkailtiin yhtenä iltana luksussalaatit lämpimistä ja raaoista vihanneksista.


IMG_6917.jpgIMG_6919.jpg

Kaikki oltiin ihan torihulluja, etenkin mun matkakumppanit :D


IMG_6920.jpg

Näillä steissin portailla jo toistamiseen :) Eka Marseillen reissu oli meidän vakkari reissuremmin kanssa muistaakseni jo tammi-helmikuussa!AIX-EN-PROVENCE:


IMG_6927.jpg

Tästä alkaa meidän drinkkikuvaosasto :D Tällä kertaa lasissa ihan vaan jääkahvia! Näiden tyttöjen kanssa metsästettiin makuelämyksiä oikein kissojen ja koirien kanssa: Tsekattiin aina parhaat kahvilat ja ravintolat etukäteen, jotta gourmet-elämykset olivat taattu.


IMG_6930.jpgIMG_6933.jpg

Viisauksia viinistä.


IMG_6939.jpg

Ihanaa esillepanoa pikkuputiikeissa.


IMG_6941.jpg

Kir vol. 1. Ranskassa ei juoda terasseilla/kahviloissa vastoin yleistä (?) käsitystä viiniä vaan olutta tai kir-cocktaileja, joka on viiniä plus likööriä. Fiilisteltiin eniten Cassis-makua (jolla ei ole tietääkseni mitään tekemistä Cassis-kaupungin kanssa), koska matkamme loppuhuipennus oli Cassiksessa, hehheh.


IMG_6955.jpg

Mulla on kaveri, joka on aivan hulluna Aixiin, ymmärrän kyllä miksi: Pikku kadut ovat kerrassaan hurmaavia! Mun lempikaupunkia Aixistä ei kuitenkaan tullut, koska tarvitsen vettä, eli joku, meri, järvi, mikä tahansa käy, mutta vettä sen olla pitää ja mielellään vähän kumpuilevaa maisemaa.CALANQUES, CASSIS:


Otettiin bussikyyti tänne pikkuparatiisiin, ja paikan päällä taivallettiin yhteensä useamman tunnin ajan päästäksemme näihin maisemiin, mutta kannatti ehdottomasti! Reitti oli kaunis kauttaaltaan ja kaikki odotukset palkittiin paikan päällä. Kengiksi kannaattaa tosin varata muuta kuin lipsuvat sandaalit, reitti on aika haastava paikoitellen. 


IMG_6979.jpgIMG_6985.jpgIMG_6996.jpgIMG_7005.jpgIMG_7021.jpgIMG_7035.jpg

Paluumatkalla taas Kir-tauko!BACK TO MARSEILLE:


Tehtiin siis Aix ja Cassis reissut päiväkseltään Marseillesista käsin. Marseille oli kaikkien mielestä näkemisen arvoinen, mutta kukaan meistä ei olisi voinut kuvitella asuvansa tai opiskelevansa siellä. Marseille on likainen ja roskainen ja slummit alkavat heti, kun ydinkeskusta jää taakse. Paikalliset varoittelivat meitä jatkuvasti, ja kaduilla ei ollut iltaisin mitenkään miellyttävä tunnelma. 


IMG_7042.jpgIMG_7054.jpg

Parhaimpia ruokaelämyksiä Ranskassa oloaikanani! Aasialaisvaikutteinen tyylikäs ravintola, joka bongattiin alunperin coolin sisustuksen perusteella.


IMG_7051.jpgIMG_7050.jpgIMG_7065.jpg

Viimeinen kuva Marseillesta: Tiimi Etelä-Ranska kiittää ja kuittaa! <3


Bisous!

<3: Niina