Ciao!

 

Viime viikonloppuna oli siis superupea ja hauska Côte d'Azurin/Rivieran reissu: Nizza - St. Jean - Antibes. Yövyttiin Nizzassa kolme yötä ihan rannan tuntumassa hostellissa, ja tehtiin sieltä päiväretkiä lähikaupunkeihin. Hauska sattuma, että samassa huoneessa majoittui ekana yönä KUUSI suomalaista :D! Melkeimpä enemmän suomalaisia, kun olen nähnyt koko Ranskassa oloaikanani yhteensä :D

 

Seuraavaksi kuvia viikonlopusta, ja lopuksi vähän valitusta sekä ensisyksyn suunnitelmia.

 

NIZZA <3:

 

IMG_5902.jpg

Kukkaloistoa Nizzan kukkatorilla.

 

 

IMG_5904.jpg

 

 

Lyon%202015.jpg

 

 

IMG_5918.jpg

Babushka vahtii, kun lapset uivat :,D

 

 

IMG_5927.jpg

Ma chère Jushka <3<3

 

 

IMG_5971.jpg

Auringolta suojautuminen à la finlandaise.

 

 

IMG_5944.jpg

 

 

IMG_5972.jpg

Merivesi oli jo 17 asteista!!!

 

 

IMG_6046.jpg

Brunssi Amerikan tyyliin, kerrankin sai kunnolla syödäkseen. Ranskalainen aamupala/brunssi on suomalaisittain naurettavan pieni.

 

 

ST. JEAN<3 aka mini St. Tropez: Tällä pienellä paratiisiniemennokalla on lähteiden mukaan maailman kallein talo, sekä entisen FB-agentin, Tina Turnerin, George Clooneyn ja Brad Pittin(!!!!!!!) kesäasunnot. 

 

 

IMG_5979.jpg

 

 

IMG_5980.jpg

 

 

IMG_5989.jpg

 

 

IMG_5993.jpg

 

 

IMG_6098.jpg

Tänne vois jäädä.

 

 

IMG_6102.jpg

Was geht bei dir? <3

 

 

Lyon%2020151.jpg

Australialainen yrittää epätoivoisesti etsiä St. Jeanin rannalta hiekkaa.

 

 

IMG_6104.jpg

Lepotauko :D 

 

 

IMG_6107.jpg

 

 

IMG_6039.jpg

 

 

 

ANTIBES<3: Tuuli ja sade oli vaan plussaa; en ole koskaan nähnyt niin isoja aaltoja!!

 

 

IMG_6063.jpg

 

 

IMG_6085.jpg

Meidän tiimi <3

 

 

Tänään on ensimmäinen päivä, kun kyllästyttää vähän olla täällä. Tai en mä Lyoniin ja täällä oloon ole varsinaisesti kyllästynyt vaan siihen, että kaikki suunnitelmat kesäkuusta alkaen ovat vielä avoinna.

 

Mulla on nyt vaihtohakemus vireillä sekä Lyoniin että Montréaliin syksyksi 2015. Montréaliin otetaan sisälle vain 90 % vaihtoon hakijoista (selvennykseksi Erasmus-hauissa eli Euroopan välisissä vaihdoissa otetaan käsittääkseni lähes 100 %), ja yliopiston sivuilla on mainittu erikseen, että psykologia kuuluu kolmen vaikeimman aineen joukkoon, ja kilpailu vaihtopaikoista on siis todella kovaa. Lisäksi lisämaininta psykologian maisterivaiheen hakijoille (eli minulle), että kilpailu on entistä kovempaa, ja pitää olla erinomaiset arvosanat. Onhan mulla hyvät arvosanat, mutta en nyt tiedä onko riittävän erinomaiset, sillä en omista kuitenkaan vitosen keskiarvoa. Halusin lisätä mahdollisuuksiani päästä vielä ensi syksyksi vaihtoon ja hain siis Montréalin lisäksi uudestaan Lyoniin, mihin olen saanut jo Helsingin yliopistolta myöntävän vahvistuksen. Lopullisen vahvistuksen saan Montréalin vaihdosta toukokuun aikana ja Lyonista kesäkuun 15pv mennessä. Eli katsotaan mitä tapahtuu, pääsenkö valitsemaan vaihtopaikkojen välillä vai jäänkö ilman. Mikään vaihtoehto ei tunnu täysin huonolta, vaikka aivan varmasti eniten harmittaa, jos jää kokonaan ilman vaihtopaikkaa. Toisaalta kaipaan välillä meidän psykan opiskelijoiden yhteisöä ja psykan opetusta niin paljon, että en malttaisi olla yhteensä vuotta poissa!

 

Toiseksi on ihan auki missä asun kesällä vaihtojen välissä (jos nyt oletetaan, että saan jommankumman vaihtopaikan). Mulla on poikaystävän kanssa HOASille avoin hakemus, mutta asunnosta saa tietysti tietää vasta viime tingassa.

 

Sekin on vielä auki koska ylipäätään palaan Suomeen. Joka tapauksessa ennen juhannusta, sillä meillä on jo kaveriporukan kanssa festarimökki varattuna (jihuu)!! Onneksi SASin nuorisomatkojen hinnat näyttävät pysyvän samoina, ettei tarvitse kytätä halvimpia lentoja. Viimeisten tenttien jälkeen ajattelin hengata täällä vielä 2-3 viikkoa, että saa rauhassa lopetettua kaikki pankki- ja kännykkäliittymäasiat, matkustella ehkä vähän ja puhua/opiskella lisää ranskaa.

 

Mulla on ensi viikolla pari luentoa, ja loppuaika itsenäistä tentteihin lukemista 18.5. saakka, jolloin on viimeinen tentti!! Mulla on onneksi ruhtinaallisesti aikaa lukea kaikkiin tentteihin , melkein viikko per tentti (joka saattaa olla liikaa, sillä havaitusti olen tehokkaimmillani “pienen” paineen alla, eli päivää/paria/muutamaa tuntia ennen tenttiä :D).

 

Nyt illanviettoon asuntolafrendien kanssa -->

 

Bisous & bonne nuit!

 

<3: Niina